6 juni 2021
15:00

Referat: Dalby GIF - AIF Barrikaden

Startelva: Filip – Milad, Niklas, Ghafur, Stefan – Abbe, Martin N, Daniel, Oskar – Henke, Shershah.

Avbytare var Benjamin, Chanon, Samuel och Kevin som alla kom in i paus som högerback, mittback, vänterback resp. vänstermittfältare. Vi bytte alltså hela backlinjen utom Ghafur (men det gick ju finfint, höll ju nollan). Alla utom Benjamin gick ut igen innan matchen var slut, Samuel och Chanon för att de hade svårt att andas (otroligt varmt) och Kevin för att han slog upp sin skada.

Vi dominerade kraftigt spelmässigt i början men utan att skapa mer än ett par halvchanser. Därför kändes det extremt snopet när de i i princip sitt allra första anfall istället tog ledningen på nick på en frispark bara en bit in på vår planhalva. Då hade det gått 7 minuter. Ännu mer absurt kändes det när de i den 11:e min ökade på till 2-0 sedan en av deras mycket kvicka och tekniska anfallare efter en långboll bakifrån relativt ensam rusat ifrån alla tänkbara ingripande motståndare.

Det skulle dröja ända till den 16:e min innan Dalby för första gången kunde etablera ett spel på vår planhalva som varade mer än några få sekunder men därefter jämnade spelet ut sig och i perioder var Dalby det bästa laget. Det skapades inga fler heta målchanser förrän en av deras spelare efter tappad boll nära mittlinjen från vår sisteman i kamp med deras spelare som därmed fick fri lejd fram till vårt mål men gjorde ett sällsynt uselt avslut mitt på Filip.

Även i andra halvlek började vi bäst även om vi inte alls hade ett så kompakt övertag som i första. Spelet jämnade sedan ut sig. Deras två snabba anfallare var en ständig oroskälla för oss och dribblade flera gånger av både en, två och tre av våra spelare längs kortlinjen, ibland till och med inne i straffområdet och hade de inte överarbetat situationerna så mycket hade det kunnat uppstå flera riktigt heta chanser. Annars hade båda lagen några riktigt bra chanser där de borde gjort mål. Filip fick göra några bra räddningar på några av deras medan vi oftast sköt eller nickade utanför. Som framgår av statistiken nedan var vi mycket skottvilliga.

För att spara det bästa till sist så gjorde Oskar ett otroligt vackert reduceringsmål i den 57:e min när han från rätt långt håll drev bollen så att han skapade skottläge för sig själv och fick på ett elegant skott som efter skruv borrade sig in precis i krysset.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 6-4 Avslut på mål: 9-8 Avslut utanför: 12-5